Ekm

Ellerimizi doğru yıkayalım. Hastalıklardan korunalım.

Ekm

15 Ekim tüm dünyada "Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü" olarak kutlanmaktadır.

Beyaz Baston kullanımı, 1921 yılında Londra'da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden fotoğraf sanatçısı James Biggs'in, dış dünyanın kendisini fark etmesi için bastonunu beyaza boyamasıyla başlamıştır. Sonraki yıllarda yaygınlaşan uygulamanın olumlu etkileri üzerine Fransa'da Körler Örgütü 1931 yılında beyaz bastonun simgeleştirilmesine karar vermiştir.

Baston kullanımı; görme engellilerin çarpma, düşme, yaralanma, sakatlanma riskini azaltır, yürüyüş ve fiziksel aktivitede bulunan engellilerin motor becerilerini geliştirir. Kendilerine güven duygusunu, sosyal etkinliklere katılma ve bağımsız hareket edebilme yeteneklerini artırır. Beyaz baston körlerin bağımsızlaşmasının ve özgürleşmesinin sembolüdür.

Ekm

Hayvanların yaşam hakkını ve yaşam alanlarını korumak bizim elimizde. Bugün değil her gün onlara sahip çıkalım! 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun.

Ekm

1 Ekim Dünya Gülümseme Günü Kutlu Olsun.

Haz

ERDEM kapsamında 'Küçük Prens'in Hayatımıza Kattığı Değerler' temalı Küçük Prens kitap alıntıları panosu 9-B sınıfı öğrencileri tarafından hazırlandı.

Haz

İlçemizde üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilere yönelik ilçe geneli deneme sınavı yapılmıştır. Yapılan deneme sınavında okulumuz ilçe ikincisi olmuştur.

Haz

Dünya Çevre Günü kutlu olsun.

Haz

Liseye Geçiş Sınavına girecek tüm öğrencilere Şehit Mehmet Gök MTAL olarak başarılar dileriz.

May

Endokrin Sistemi Hastalıklarına Yönelik Farkındalığı Arttırmak İçin Okulumuz Öğrencileri Tarafından Pano Çalışması Düzenlenmiştir.

May

Lösemiye yönelik farkındalığı arttırmak için okulumuz öğrencileri tarafından pano çalışması düzenlenmiştir.

May

Sağlıklı yaşam ve teknoloji bağımlılığı konulu  bilgilendirme afişleriyle pano çalışması yapıldı

May

12. Sınıf öğrencilerimize üniversite sınavına yönelik TYT deneme sınavı yapıldı.

May

Okulumuz öğrencisi Sıla Bastem, Erzurum Kitap Akademi bünyesinde yapılacak olan il paneline ilçemizi temsil etmesi için davet edilmiştir.Öğrencimize başarılar dileriz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle ilçemizde düzenlenen liseler arası kompozisyon yarışmasında öğrencimiz Aslı Aktaş üçüncü olmuştur. Ödülünü Belediye Başkanımız Abdulkadir Aydın'dan alan öğrencimizi tebrik ederiz.